Εκσυγχρονισμός Ανελκυστήρων

Ο εκσυγχρονισμός των ανελκυστήρων είναι απαραίτητος όταν αυτοί έχουν ξεπεράσει το 25° έτος της ηλικίας τους. Τα καινούργια υλικά και τα εκσυγχρονισμένα συστήματα ασφαλείας του παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια – καλύτερη ποιότητα κίνησης – μικρότερο χρόνο μεταφοράς – και καλαισθησία.

Η εταιρεία μας είναι εξειδικευμένη στο κομμάτι του εκσυγχρονισμού έχοντας γνώση των νέων τεχνολογιών και χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά. Το εξειδικευμένο προσωπικό της θα σας δώσει την καλύτερη λύση στην οικονομικότερη τιμή για έναν πραγματικά εκσυγχρονισμένο ανελκυστήρα.

Γιατί η αναβάθμιση – ανακαίνιση παλαιών ανελκυστήρων είναι απαραίτητη

Όταν ο ανελκυστήρας ενός κτηρίου με μέτρια κίνηση έχει ξεπεράσει την ηλικία των 30 ετών όσο καλή και να είναι η συντήρηση που είχε όλα αυτά τα χρόνια είναι σίγουρο ότι βασικά στοιχεία και εξαρτήματα του μηχανισμού του θα θέλουν αντικατάσταση.

Η ανακατασκευή / επισκευή ενός γηρασμένου ανελκυστήρα ξεκινάει από τα εξαρτήματα ασφαλείας του τα οποία πρέπει να είναι πάντοτε σε άριστη κατάσταση έτσι ώστε να διατηρείται η ασφάλεια αυτών που τον χρησιμοποιούν.

Τα επόμενα εξαρτήματα που θα πρέπει να αντικατασταθούν/επισκευαστούν, βασιζόμενα στην σύγχρονη τεχνολογία, είναι αυτά που θα του εξασφαλίσουν ομαλότερη λειτουργία κατά την κίνηση του. Δηλαδή μαλακά ξεκινήματα και σταματήματα, διαδρομή χωρίς κραδασμούς και τριξίματα, και ευθυγράμμιση του θαλάμου στο πάτωμα του κάθε ορόφου.

Η σύγχρονη τεχνολογία στα control των ανελκυστήρων μας επιτρέπει την χρήση inverter με το οποίο επιτυγχάνουμε οικονομία έως και 40% στην κατανάλωση ρεύματος του ανελκυστήρα και πολλά άλλα οφέλη.

Για να ολοκληρώσουμε την επισκευή/ανακατασκευή του ανελκυστήρα, τέλος, αντικαθιστούμε τα στοιχεία εκείνα που αναφέρονται στην καλαισθησία του ανελκυστήρα όπως είναι ο θάλαμος και οι κομβιοδόχοι ορόφων και θαλάμου που παρόλο που δεν έχουν σχέση με την ποιότητα λειτουργίας του ανελκυστήρα, μας αλλάζουν την διάθεση μας, ενισχύουν την ψυχολογία της ασφάλειας που αισθανόμαστε κατά την χρήση του , και αυξάνουν την αξία και την ομορφιά του κτιρίου.

Η ΑΝΕΛΚΥΣΗLift διαθέτει άριστους μηχανικούς που μπορούν να έρθουν στο χώρο σας, να δουν τον δικό σας ανελκυστήρα και να σας εξηγήσουν αναλυτικά ποια εξαρτήματα χρειάζονται αλλαγή υποχρεωτικά σύμφωνα με τον νόμο, και ποιες βελτιώσεις πέρα από αυτά μπορείτε να κάνετε.

Η μεγάλη πείρα της εταιρίας μας στον κομμάτι των επισκευών και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της καθώς και η καλή ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιεί σας εγγυώνται ένα τέλειο αποτέλεσμα λειτουργικότητας και καλαισθησίας και σας διαβεβαιώνει ότι θα ξεχάσετε το θέμα του ανελκυστήρα για τα επόμενα 20 χρόνια!

Ενημερωθείτε που χρειάζονται αλλαγές ή αναβαθμίσεις

 

Η εταιρία ΑΝΕΛΚΥΣΗLift για την πληρέστερη ενημέρωση σας ,σας ανακοινώνει τους τομείς εκείνους που χρειάζονται αλλαγές ή αναβαθμίσεις σύμφωνα με την ΝΕΑ Κ.Υ.Α. Πίνακας χειρισμού (control) O πίνακας χειρισμού του ανελκυστήρα είναι από τα βασικότερα εξαρτήματα για την σωστή – ομαλή – και ασφαλή λειτουργία ολόκληρου του ανελκυστήρα.Είναι το πρώτο εξάρτημα το οποίο θα πρέπει να αντικαταστήσουμε σε μια επισκευή παλαιού ανελκυστήρα. Ο νέος πίνακας που θα τοποθετηθεί προτείνεται να έχει ενσωματωμένο INVERTER. Το INVERTER είναι σύστημα ρύθμισης στροφών του κινητήρα και βελτίωσης του συνημίτονου της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Με το σύστημα INVERTER επιτυγχάνουμε :

  • Μείωση κατά 40% στην κατανάλωση ρεύματος
  • Πού ομαλό ξεκίνημα-σταμάτημα και γενικά ομαλή λειτουργία του ανελκυστήρα.
  • Απόλυτη ισοστάθμιση του θαλάμου με τους ορόφους (σταματάει ακριβώς στο επίπεδο των ορόφων)
  • Μείωση στο ελάχιστο την φθορά του κινητήρα και του φρένου του.
  • Ικανοποιείται η διόρθωση συνημίτονου (Απαίτηση νόμου από το 2013 και μετά)

Αντικατάσταση ηλεκτρικής εγκατάστασης

Τα ηλεκτρονικά συστήματα του νέου πίνακα χειρισμού που θα τοποθετηθεί δεν ταιριάζουν σε καμία περίπτωση με τα παλιά μηχανικά συστήματα που είχε ο παλιός πίνακας. Επίσης, τα πολύ παλιά και ήδη φθαρμένα καλώδια και ηλεκτρικά εξαρτήματα της παλιάς ηλεκτρικής εγκατάστασης παρουσιάζουν διαρροές, βλάβες και κακή επαφή στις ενώσεις τους. Άρα για μια σωστή επισκευή χωρίς μεταγενέστερα προβλήματα επιβάλλεται η αντικατάσταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του ανελκυστήρα η οποία ξεκινά από τον πίνακα χειρισμού και καταλήγει στο πιο απομακρυσμένο σημείο του φρεατίου. Επίσης, αντικαθιστώνται όλα τα συναφή ηλεκτρικά εξαρτήματα αυτής όπως κανάλια, προτερματικοί διακόπτες, τέρματα διαδρομής, μαγνητικοί διακόπτες επιλογής ορόφων, χελώνες φωτισμού φρέατος, χειριστήριο φρέατος, χειριστήριο τροχαλιοστασίου, φωτισμός τροχαλιοστασίου, κόντακτ πατώματος, κόντακτ αναρτήσεως θαλάμου, χειριστήριο επιθεώρησης, σειρήνα κινδύνου, εύκαμπτα καλώδια, τηλεφωνική διάταξη κ.λ.π.

Αυτόματες πόρτες θαλάμου

Η τοποθέτηση πόρτας θαλάμου στον ανελκυστήρα είναι πολύ σημαντικό μέτρο για την ασφάλεια των επιβατών, και κυρίως των παιδιών, γιατί αποκλείει την επαφή τους με το φρεάτιο κατά την κίνηση του θαλάμου. Είναι προαιρετικές για τους ανελκυστήρες που λειτουργούν πριν από το 1988, δεν έχουν ταχύτητα μεγαλύτερη από 0,7 m/sec και δεν είναι εγκατεστημένοι σε δημόσια κτήρια.

Κλειδαριές θυρών

Οι κλειδαριές των ημιαυτόματων θυρών θα πρέπει να διαθέτουν εκτός από τις ηλεκτρικές επαφές και μηχανική εξακρίβωση κλειστής θέσης (προμανδάλωση). Οι κλειδαριές θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών σύμφωνα με τα πρότυπα ΕΝ 81-1/2 .

Περιοριστής ταχύτητας ( Ρεγουλατόρος)

Ο ρυθμιστής ταχύτητας είναι ένα εξάρτημα ασφαλείας που θα λειτουργήσει αν για κάποιο λόγο αυξηθεί η ταχύτητα του θαλάμου κατά την κάθοδο ή και την άνοδο του και θα τον ακινητοποιήσει. Στις περισσότερες παλιές εγκαταστάσεις ο περιοριστής ταχύτητας λόγω της φθοράς δεν λειτουργεί και είναι εντελώς αναξιόπιστος. Σύμφωνα με τον νόμο αντικαθίστανται ο παλιός ρυθμιστής ταχύτητας που αποτελείται από το άνω μέρος, το κάτω μέρος και το συρματόσχοινο με νέο, ο οποίος πληρεί όλες τις προδιαγραφές του προτύπου.

Επικάθηση

Είναι υποχρεωτική σε όλες τις παλιές αλλά και στις νέες εγκαταστάσεις, η τοποθέτηση συσκευών απορρόφησης ενέργειας σε περίπτωση ανώμαλης πρόσκρουσης του θαλάμου ή των αντίβαρων. Οι συσκευές αυτές υπολογίζονται ανάλογα με το μέγεθος του ανελκυστήρα και την ονομαστική του ταχύτητα.

Κομβιοδόχοι

Αντικατάσταση τόσο των εξωτερικών κομβιοδόχων των ορόφων όσο και της κομβιοδόχου του θαλάμου με καινούριες , ανοξείδωτες-καλαίσθητες- φωτεινές με ένδειξη ορόφων και οι οποίες σύμφωνα με τον νόμο θα πρέπει να είναι κατανοητές σε άτομα με ειδικές ανάγκες(Α.ΜΕ.Α.)

Ανακαίνιση θαλάμου ( Μερική ή πλήρη αντικατάσταση)

Βασική προϋπόθεση στην ανακαίνιση του θαλάμου είναι να καλύψουμε όλα τα απαραίτητα σημεία ασφαλείας που ορίζει ο νόμος. Ο θάλαμος είναι το τμήμα εκείνο του ανελκυστήρα που έχει πρόσβαση κάθε χρήστης για αυτό θα πρέπει να δώσουμε βάρος στην καλαισθησία του. Ένας καλαίσθητος θάλαμος ανελκυστήρα αυξάνει την καλή διάθεση του χρήστη, ενισχύει την εμπιστοσύνη του και γενικά ομορφαίνει όλη την πολυκατοικία.

Φωτισμός ασφαλείας θαλάμου

Σύμφωνα με τον νόμο ο θάλαμος θα πρέπει να διαθέτει φωτισμό ασφαλείας τροφοδοτούμενο από ανεξάρτητη πηγή ενέργειας για την αποφυγή πανικού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Περιεχόμενα

Πληροφορίες
Πρόσφατα